Fotovoltaïsche Installaties Op Platte En Hellende Daken

Published Oct 05, 23
5 min read

Sedum En Zonnepanelen Combineren - Simply Sedum

Onze oplossing werkt het beste op platte of licht hellende daken. Op een plat dak plaatsen wij eerst het groen, gevolgd door de zonnepanelen. Heeft u een schuin dak en wilt u groen dak met zonnepanelen plaatsen? Dan is deze oplossing iets lastiger. Dit betekent niet dat we u niet kunnen helpen, maar wel dat we iets ingenieuzer te werk moeten gaan.

‍ Een groen dak met zonnepanelen kan behoorlijk zwaar zijn. Daarom is het belangrijk te weten welk type dak u heeft. Onze volledige integratie weegt al snel 120 kg per m2. Uiteraard hebben wij ook lichtgewicht oplossingen. Maar ook hiervoor moet uw dak stevig genoeg zijn. Als u erop kunt staan, betekent dit nog niet dat het dak sterk genoeg is.

‍ U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw dak niet doorzakt. Maar hoeveel kan uw dak dragen? Dat is een belangrijke vraag die lastig te beantwoorden kan zijn.‍Gelukkig heeft Solar Sedum al meer dan 10 jaar ervaring met het installeren van groene daken en zonnepanelen. Wij hebben elk type dak voorbij zien komen en weten wat er komt kijken bij de aanleg van een groen dak met zonnepanelen.

Een Groendak Met Zonnepanelen? - Appartement & Eigenaar

‍ De opbouw groen dak bestaat uit meerdere lagen. Indien 1 van deze lagen niet aanwezig is kan dit resulteren in schade en zelfs lekkage.‍Opbouw van een Solar Sedum Energiedak‍Voorafgaand aan het plaatsen van het groene dak is het belangrijk dat de plaats ervan op het dak wordt vastgelegd en er een aluminium (roestvrije) waterdoorlatende profielrand wordt aangebracht waarmee het groene dak veilig op haar plak wordt omsloten en afgekaderd (groendaken Antwerpen).

Tevens kan er ruimte worden gemaakt voor dakgoten die vrij blijven om het overtollige hemelwater gestaag af te kunnen geven aan het riool.‍Als uw dak al niet is voorzien van een wortelwerende laag, wordt deze als eerste geplaatst. Het zorgt ervoor zorgt dat wortels van de begroeiing niet kunnen doordringen in het dakoppervlak. groendaken Gent.

Indien er zonnepanelen worden meegenomen in het groene dak, worden er additioneel waterhoudende ballasterende onderlagen geplaatst precies op de plek waar de frames voor de panelen zullen komen.‍Daarbovenop wordt een filterlaag geplaatst die ervoor zorgt dat hemelwater gefilterd neerdaalt in de drainage laag waaruit planten kunnen voeden en gezond blijven groeien, zonder dat hier ongewenst materiaal in meekomt.‍Bij een integratie van zonnepanelen worden onze "Airframes" gemonteerd op de onderlagen die het plaatsen van de panelen boven het verkoelende groen mogelijk maken.

Sedum En Zonnepanelen Op Het Dak? Denk Hier Aan!

‍De Substraatlaag bestaande uit gerecyclede bouwmaterialen zoals gemalen dakpannen dat een voedingsarme en dikke groeibodem vormt voor de planten om stevig in kunnen wortelen voor een duurzaam robuust en vol groen dak. Deze substraat laag wordt gelijkmatig onder de zonnepanelen neergelegd en verspreid over het gehele dak. Tevens dient deze dikke substraat laag als ballast om de zonnepanelen op hun plaats te houden.‍Onze sedum beplanting is een regionaal passende en rijke mix van minimaal 10 verschillende soorten planten in de vorm van plugjes en stekjes die handmatig geplaatst worden (ca.

Die variëteit zorgt dat er geen monocultuur ontstaat op het dak maar juist een mix van planten die elkaar blijvend in groei ondersteunen zonder dat een enkele soort gaat domineren. Aanvullend wordt er schaduwrijke beplanting geplaatst onder de panelen indien deze geïntegreerd worden in het groene dak. Naar wens kunnen er geselecteerde decoratieve en/of bij- en vlindervriendelijke geurende soorten worden toegevoegd.

Dit zijn een van de beste zonnepanelen die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze bieden een weergaloze garantie van 25 jaar op het product én een prestatiegarantie van 90% na 25 jaar. Deze panelen hoeft u dus praktisch niet meer te vervangen en bieden een betrouwbare energie opbrengst. Er zijn verschillende variaties beschikbaar in de hoeveelheid Wattpiek.

Sedumdak Met Zonnepanelen - Groendaktotaal

Deze investering verdient zichzelf 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement! Een groen dak kan de levensduur van uw dak verdubbelen in vergelijking tot een zwart epdm of zwart bitumen dak en verkoelt sedum de zonnepanelen. Omdat de panelen koeler blijven, gaan ze ook minder snel kapot en hebben ze een langere levensduur.

Daarnaast helpt de verkoelende werking van een groen dak uw kamertemperatuur aangenamer te maken en wordt het rendement van zonnepanelen verhoogt. Vaak is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van uw groen dak. Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten van groen dak als subsidie te ontvangen.

Omdat het aanvragen van een subsidie ingewikkeld en tijdrovend kan zijn helpen wij hier graag bij. Wij zullen u volledig ontzorgen en alles uit handen nemen. Zelf een sedumdak aanleggen is lastig, gevaarlijk en tijdsintensief. Wilt u het meeste uit uw dak halen is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit materialen en de juiste samenstellingen kiest.

Sedum En Zonnepanelen Combineren - Simply Sedum

‍ 's Ochtends vroeg wordt het substraat en de plantjes geleverd. Daarna komen wij met de onderlagen, frames en een ladderlift. We brengen alle spullen naar het dak en leggen de onderlagen en de frames. Waar nodig plaatsen we aluminium randen om dakonderdelen te beschermen of goten te creëren voor het water.

Wij verdelen vervolgens de sedumplanten over het dak en planten deze met de hand in. Afsluitend lopen we samen met de klant een rondje over het dak en leveren we ons werk op met uitleg en toelichting waar gewenst. Hierna worden de zonnepanelen geïnstalleerd. ‍'s Ochtends wordt de steiger opgebouwd waarmee de panelen en al het andere materiaal het dak op wordt gebracht.

Het binnenwerk bestaat uit het ophangen van de omvormer, werkzaamheden aan de groepenkast, veiligheidsmaatregelen en het doortrekken van de bekabeling. Het buitenwerk bestaat uit het installeren van de zonnepanelen op onze Airframes. Als alle panelen zijn geïnstalleerd lopen de installateurs samen met de klant de werkzaamheden na en leggen ze uit wat er gedaan is.

Navigation

Home

Latest Posts

Groepsaankoop Groendaken - Gemeente Brasschaat

Published Nov 22, 23
3 min read

Zonnepanelen En Groene Daken. - Groendak

Published Nov 02, 23
5 min read

Sedumdak Met Zonnepanelen - Naturegreen.

Published Nov 01, 23
3 min read